Airco gebruik: ook in de winter!

 In Nieuws

10 januari 2012

Een airco biedt comfort, ook in de winter. Niet iedereen weet dat de airco in de winter ook een functie heeft, namelijk het zuiveren van de lucht. Doordat de buitentemperatuur niet of nauwelijks van invloed is op het effect van de droge airco lucht, biedt het gebruik van de airco in combinatie met het verwarmingssysteem in de winter hetzelfde comfort als in de zomer. Dit omdat een airco niet alleen voor koude lucht zorgt maar ook voor droge lucht.

Airco ontvocht de lucht in de auto

Airco ontvocht de lucht in de auto. In de winter zit er minder vocht in de lucht dan in de zomer, maar toch hebben we regelmatig last van beslagen ramen. Dit feit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto, hierdoor condenseert het vocht uit het interieur en dit zorgt voor beslagen ramen. Het gebruik van de airco komt hier goed van pas, deze zuigt namelijk de (buiten)lucht aan en koelt deze dan waardoor de lucht ontvochtigd word en vervolgens opgewarmd. Dit draagt bij aan minder beslagen ramen en een betere luchtsamenstelling. Een airconditioning biedt een bestuurder en zijn passagiers daardoor ieder seizoen comfort en veiligheid. Het is dus raadzaam om de airco ook tijdens de winter minimaal 1 keer per 2 weken aan te zetten. Ook omdat de circulatie van het koudemiddel en olie er voor zorgt dat de kans op lekkages in het systeem verkleint wordt.