Hoe en wanneer uw airco gebruiken?

 In Nieuws

8 november 2013

Veel mensen denken dat een aircosysteem in de auto alleen te gebruiken is in de zomer, om de auto te koelen. Dit is echter niet waar! Een airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. Een aircosysteem is namelijk niet alleen bedoeld om de temperatuur in de auto te verlagen, maar vooral om de lucht te conditioneren. Een aircosysteem zorgt dus voor temperatuurregeling, maar ook voor het regelen van de luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid kenmerkt zich door een benauwd en onprettig gevoel en kan tevens tot beslagen ramen leiden. Door de airco altijd in te schakelen heeft u hier geen last van. Deze is tevens te gebruiken in combinatie met de verwarming, zodat u zelf de gewenste temperatuur kunt instellen. Zo kunt u uw airco elke seizoen gebruiken voor een droge lucht en de gewenste temperatuur.

Gebruik airco in de zomer

Om uw auto in de zomer maximaal te koelen, is het aan te bevelen om de recirculatie-stand te kiezen. Deze stand zorgt ervoor dat de aangezogen lucht steeds meer gekoeld wordt, zodat in de gehele auto een temperatuurverlaging bereikt wordt.

Gebruik airco in de winter

Met de vele regen is het aan te raden om de airconditioning te gebruiken, zodat beslagen ruiten worden voorkomen. Zet de airco aan en stel de gewenste temperatuur in met behulp van de verwarmingsbediening. Richt de luchtuitstroom op de voorruit. De binnenkomende lucht zal nu door de airco gekoeld worden, zodat de lucht droog wordt. Vervolgens wordt deze lucht verwarmd door de kachel, waardoor er droge, warme lucht ontstaat. Dit zorgt voor een snelle ontwaseming van de voorruit.