Eind 2014 naar verwachting 3 miljoen auto’s met nieuw koudemiddel

 In Nieuws

3 november 2014

Volgens chemiebedrijf Dupont zullen eind dit jaar 3 miljoen auto’s zijn uitgerust met airco koudemiddel HFO1234yf. Naar verwachting van het bedrijf zal dit tegen het einde van 2015 zijn opgelopen naar 7 miljoen auto’s.

Deze verwachting komt voort uit de bekendmaking door de Europese Commissie dat zij blijven vasthouden aan de Mobile Air Conditioning Directive, die gebruik van het nieuwe koudemiddel voorschrijft. Ook in de Verenigde Staten heeft de overheid een voorstel gedaan om het gebruik van R134a aan banden te leggen.

Gratis aircocheck

De medewerkers van Autoklimaat zijn gediplomeerd in de toepassing van het koudemiddel HFO1234yf en zal uw auto airco hierin kunnen voorzien. Uiteraard kunt u uw airco geheel gratis door onze medewerkers laten controleren!