Aircoservice ook in de winter

 In Nieuws

Er wordt vaak gedacht dat airconditioning in de auto alleen gebruikt wordt in de zomer om het interieur te koelen. Airco heeft echter ook zeker in de herfst- en wintermaanden een belangrijke functie. Het aircosysteem zorgt naast de temperatuur ook voor het drogen van de lucht in de auto. Dit zorgt ervoor dat beslagen ramen snel verdwijnen en u als bestuurder veilig de weg op kunt.

Beslagen ramen

Zodra het regent of sneeuwt zorgen natte kleding en spullen voor veel vocht in uw auto. Hierdoor kunnen uw ramen beslaan. Een goed werkende airco filtert het vocht uit de lucht. Aircosystemen die regelmatig gebruikt én onderhouden worden, zorgen dus ook in de winter voor extra veiligheid en comfort. Bovendien is het voor de levensduur van uw airco van belang dat u deze regelmatig gebruikt. Hierdoor wordt het verlies van koudemiddel beperkt en worden dure reparaties voorkomen.

Autoklimaat adviseert om de auto airco elke maand minimaal een aantal minuten in te schakelen, zodat de compressor en afdichtingen gesmeerd blijven en het systeem optimaal kan functioneren. In veel auto’s gaat de airconditioning automatisch aan als de ontwasem-functie van de voorruit wordt aangezet. Als dit niet automatisch gebeurt, moet de airconditioning handmatig worden aangezet.

Aircocontrole

Naast het regelmatig gebruiken van uw aircosysteem adviseren wij ook een jaarlijkse aircocheck. Leidingen en afdichtingen kunnen verouderen, uitdrogen en lek raken. Dit leidt tot verdamping van het koudemiddel (de vulling van het aircosysteem) waardoor de werking van de airco wordt beperkt. Tijdens de controle controleren wij de compressor, de condensor, de verdamper en het expansieventiel op de juiste werking. Bij een uitgebreide servicebeurt worden ook de afdichtingen gecontroleerd en de filterdroger vervangen.

Is uw aircosysteem weer aan een servicebeurt toe? Kom gerust eens langs in onze vestiging in Woerden of Utrecht! Bel van te voren even voor een afspraak, zodat u zeker weet dat u direct geholpen kunt worden.